Kaláka klubkoncert a Marczin

Itt születtünk a második kerületben, itt jártunk iskolába. Télen gyakran szánkóztunk a Marczibányi téren, ahol a focipálya mellett egy jó nagy lejtő volt.

Ma itt áll a Marczbányi téri Művelődési Központ. Mikor felépült – ha jól emlékszem 1973-ban, játszottunk a megnyitóján. És azóta minden hónap utolsó szombatján. Persze van nyári, meg téli szünet és a decemberi koncertet mindig Karácsonykor tartjuk.

Nagyon fontos hely ez nekünk. Itt mikrofonok nélkül lehet énekelni, itt tartjuk általában a bemutatókat, a jónéhány év alatt még azonos koncert nem volt.

Gyakran vendégeket is hívtunk. Az eltelt évtizedek alatt fellépett nálunk Latinovits Zoltán, Kányádi Sándor, Faludy György, Kozák András, a Muzsikás, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Halmos Béla, Ferenczi György és a Rackajam, Palya Bea,Szalóki Ági, Lackfi János és még sokan mások. És persze külföldi barátaink és bemutatkozó muzsikusok is vendégeink voltak. Itt a Marczibányi téren kaptuk meg a Kerület Napja alkalmából a Második Kerület emlékérmét, szűkebb pátriánk szép elismerését, ami ránk nézve cáfolata a mondásnak: senki sem próféta a maga hazájában.

Hát persze próféták nem vagyunk, de nagy öröm, hogy a Marczi koncerteket mai napig is tartjuk, szeretjük. A Marczin otthon vagyunk.