Kaláka Pince

Alkonyi László barátunk felhívott, hogy Tállyán új vállalkozásba fognak, tokaji bort készítenek, egyelőre hárslevelűt, furmintot. Ez persze még nem tenné érdekességeink közé a hírt, hisz sok remek borászat van arrafelé. De ő azért hívott fel, mert pincészetüknek a Kaláka nevet adták, és úgy gondolta, ehhez a mi hozzájárulásunkat is kéri. Természetesen azt válaszoltam, ami kézenfekvő, ha együttest alapítanának, lennének ellenvetéseim, de borászatot…? Sőt büszkék is voltunk, mikor megkóstoltuk az első néhány palackot, milyen remek is a Kaláka-bor, szinte muzsikál.

Mikor pedig megláttuk a feliratot, amit grafikusuk készített a borok címkéi számára, annyira megtetszett, hogy most már én telefonáltam. Ti nagy örömünkre használjátok a Kaláka nevet, mi pedig kérnénk, hogy ezt a feliratot használhassuk. Nem volt ellenvetés, így ezt láthatja mindenki megújult honlapunkon, a 45-ik jubileumra készített pólókon, könyvjelzőn és még bizonyára előbb-utóbb máshol is.

Fura, de el kell mesélnünk, a Kaláka első 45 éve alatt többen próbálkoztak szép kaláka feliratot kitalálni, több volt közte, ami valóban esztétikus, célnak megfelelő volt, de egyik sem nőtt így a szívünkhöz, mint ez, egy pillanat alatt.

Kaláka Pince a facebookon.