Költészet és zene: Dalok régi és mai, magyar (közöttük számos határainkon túl élő) és más nemzetiségű költő versére
A Kaláka gyerekdalai között több Kányádi Sándor vers is szerepel. Az első Kányádi dal ez volt: Az elveszett követ. Nem is választhattak volna jobb címet az idei adventi gyerekkoncertnek, hiszen az idei karácsonyi könyvpiac egyik újdonsága egy Kaláka zenéskönyv Kányádi versekből. Címe: Az elveszett követ. Sok kedvelt dal szerepel az óbudai Kaláka gyerekműsorban, Bőrönd Ödön, Fakatona, Cinege cipője, Tengerecki Pál, Ukulele, Hol a nadrágom? … és persze Az elveszett követ.

A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.
Az Kaláka együttes tagjai és hangszereik:
Becze Gábor: nagybőgő, gitár
Gryllus Dániel: furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató
Radványi Balázs:mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. A hangversenyeken a bemutatják különleges hangszereiket. Turnéik során más anyanyelvű gyerekek körében is nagy sikerrel játszanak.