Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Laposa Julcsi és a Kaláka: lemezbemutató koncert

2021.06.19.;16:00 - 17:00 CEST

Ingyenes - Ft1

Laposa Julcsi és a Kaláka: lemezbemutató koncertNÉPI hang-színek: TAVASZ-NYÁR
Laposa Julcsi Junior Prima Díjas népzenész-zenei mediátor 2007 óta jegyzi aktív népzenei pályafutását női prímásként, népdalénekesként. Kulturális missziója a népzene mesebeli erejének megismertetése; népszokások, néphagyományok felkutatása és átörökítése az utókor számára, ahogy ő mondaná „népművelés, kultúraátadás játékosan”. 2017 óta szerkeszti egyedi dalos kifestőfüzet sorozatát CD melléklettel, a NÉPI hang-színeket. Lemezbemutató koncertjén a 4. részt mutatja be, ezúttal a Kárpát-medence magyar ajkú közösségeinek tavaszi-nyári népszokásait, népdalait.
„Julcsiban fantasztikus természetesség van, amit én nagyon szeretek. Semmi kimódoltság, semmi erőszak, ő tényleg interaktív. Nem megmondja a gyerekeknek, hogy mit csináljanak, hanem hatnak egymásra. Julcsi nem „csak” jó anyagokat készít, hanem arra is gondja van, hogy éri el azokat, akiknek örömet szereznek munkái.” – Gryllus Dániel, a Kossuth-díjas Kaláka együttes vezetője
Műsorában közreműködik az ötven éves Kaláka együttes, a Pacsai Általános Iskola diákjai, zenésztársai Timár Márton, Vizeli Máté.
Tánc: Sosovicza Fanni
A dalos kifestőfüzet legújabb része a helyszínen megvásárolható!
Jegyár: 1000 Ft (2 éves kor alatt a belépés ingyenes)
A rendezvény kulturális eseménynek minősül, melyet a kormányrendelet értelmében érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek (applikáció bemutatása is lehetséges) és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.

Részletek

Dátum:
2021.06.19.
Időpont:
16:00 - 17:00 CEST
Összeg:
Ingyenes - Ft1
Esemény kategória:
Honlap:
View Website →