10 éves a Kaláka Zenebolt

 10 éves a Kaláka Zenebolt

Kis boltunk 10 éves lett.

Ebből az alkalomból

ÁPRILIS 3-án kedden

hosszított nyitva tartással és saját kiadványaink 25%-os árengedményével várjuk kedves vásárlóinkat.

Találkozzunk az V. kerület Bárczy I. utca 10 alatt.
tel: 267-5331 


Dátum: 2016-08-18 12:39:17

A rádióban

 A rádióban

Ma, márc. 3-án és ezentúl minden negyedik szombaton 6 alkalommal a Gryllus Kiadó felvételeiről beszélgetés és zenehallgatás a Mária Rádióban 20.15- kor.
 
Holnap (2012. 03. 04.) magyar idő szerint 03 órakor az Ottawai Magyar Rádióban élő telefonos beszélgetés. Központban a Kaláka Arany János dalai tekintettel a költő születésének évfordulójára.

Aki elszalasztja az adásokat, a További érdekességek / Hangtár menüpontban meghallgathatja őket.

 


Dátum: 2016-08-18 12:39:52

33. Kaláka Fesztivál

 33. Kaláka Fesztivál

Február 7-én, az egri Városházán Habis László polgármester és Gryllus Dániel, a Kaláka Fesztivál művészeti vezetője közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2012-től a Kaláka Fesztivál Egerbe költözik.

Az esemény időpontja: 2012. június 29. – július 1.

Az elmúlt 32 évben a Diósgyőri vár adott otthont Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiváljának, de a műemlék átépítése miatt a környezet alkalmatlanná vált a rendezvény megtartására, s így a szervezők új helyszínt kerestek a folytatáshoz. Sok városból kaptak meghívást, de Eger mellett kötelezték el magukat. Eger város vezetői és a fesztivál szervezői együtt jelentették be, hogy 2012-től a Kaláka Fesztivál új otthona a hevesi megyeszékhely.

Habis László polgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Városunk mindig is ismert volt színes, tartalmas kulturális életéről, az utóbbi években különösen nagy hangsúlyt fektettünk olyan események megszervezésére, melyek amellett, hogy megörvendeztetik az egrieket és környékbelieket, komoly idegenforgalmi vonzerőt is jelentenek. Egész évben számos rangos esemény várja a hozzánk látogatókat az Egri Tavaszi Fesztiváltól az új katonazenekari fesztiválon, valamint a fehér cuvée borunkról elnevezett Egri Csillag Borfesztiválon át a júliusi Bikavér Ünnepig, majd az őszi Eger Ünnepéig és az év végi, nívós Borszalonig.

Tudjuk, hogy hatalmas lépést tesz a Kaláka: 32 éves hagyomány folytatódik új helyszínen, az igényes szórakozást, zenét, táncot, művészetet kedvelők körében valóságos intézménnyé nemesült fesztivál költözik hozzánk. Ez az együttműködés meggyőződésünk szerint mindkét fél számára hatalmas lehetőséget tartogat. A fesztivál befogadása óriási öröm, és nagy feladatot jelent, de úgy látjuk: Eger is új, nagyon színes és kreatív megoldásokra ösztönző lehetőségeket nyújt a Kalákának.

Gryllus Dániel művészeti vezető kiemelte: Úgy gondoljuk, hogy Egerben, ebben a gyönyörű barokk városban is hosszú időre otthonra lelhetünk. Szerettünk volna a régióban maradni, hiszen nagyon sok nézőnk van erről a vidékről. Természetesen a Kaláka összművészeti fesztivál marad, de a hagyományos rendezvények mellett újabb programokkal is bővítjük a kínálatot. Nagy öröm számunkra, hogy a város vezetése, közgyűlése és intézményeinek munkatársai szeretettel segítik munkánkat.

az Agria TV cikke alapján

 


Dátum: 2016-08-18 12:38:57

A Kaláka Dél-Amerikában

 A Kaláka Dél-Amerikában

2011 októberében a Kaláka együttes immár harmadszor koncertezett az "istenáldott földrész" lakóinak vendégszeretetét élvezve. Ezúttal Chilében, Argentínában és Brazíliában muzsikáltak. A Fonóban, december 27-én tartott koncert közben beszámoltak az élményekről. Az ott levetített film itt is látható.

(Balázs forgatta, ezért olyan nincs rajta amikor muzsikálunk, mert a gitárral nem lehet fényképezni)


Dátum: 2016-08-18 12:40:13

Bartók Rádió

 Bartók Rádió

Sebő Ferenc műsorában a karácsonyról és a karácsonyi dalokról beszélgetünk. A rádió archívumában még egy darabig meghallgatható. meghallgatom


Dátum: 2016-08-18 12:40:38

Volt egyszer egy Versudvar Kapolcson

 Volt egyszer egy Versudvar Kapolcson

És már készülünk a következőre.
Találkozunk jövő nyáron!

a Kaláka Versudvar honlapja


Dátum: 2011-12-26 00:22:01

Magyar népmesék 100.

 Magyar népmesék 100.

Nagy örömünkre elkészült a Magyar Népmesék újabb epizódja, amellyel immár 100 részesre kerekedett a sorozat.

panoráma


Dátum: 2016-08-18 12:41:12