Ünnepi szonettkoszorú

 Ünnepi szonettkoszorú

December 3-án 20 órakor lemez és könyvbemutató a Concerto Budapest-ben (Bp. IX. kerület Páva u. 10): Ünnepi szonettkoszorú.

A verseket József Attila Hazám szonettsorozatának 7. verse alapján írták: (az elhangzás sorrendjében) Dobai Péter, Zsille Gábor, Oláh János, Lackfi János, Tóth Krisztina, Lanczkor Gábor, Térey János, Zalán Tibor, Tőzsér Árpád, Mezey Katalin, Szálinger Balázs, Erdős Virág, Lázár Balázs, Rózsássy Barbara.

Nagy öröm, hogy ennek az összefogásnak, melyet József Attila tiszteletének és hazaszeretetünknek köszönhetünk, mi is részesei vagyunk! Köszönet az ötletért a ferencvárosiaknak.


Dátum: 2016-08-18 12:18:00

Feldaraboljuk a végtelent

 Feldaraboljuk a végtelent

Októberben Veszprém megyében: Feldaraboljuk a végtelent. Ahogy Lackfi János írta, művészi hentesmunka vér nélkül, vérre menően. Szeretjük, hogy minden előadás más, várjuk a tisztelt publikumot!


Dátum: 2016-08-18 12:17:49

Műsorváltozás!

 Műsorváltozás!

Technikai okok miatt az október 6-i 11 órás előadás elmarad. A jegy visszavaltható, vagy érvényes a 9 vagy 10 órás előadásra.


Dátum: 2016-08-18 12:20:32

Muzsikáló Madárház

 Muzsikáló Madárház

2015. április 25-én 9:30-kor lesz "Madaras" könyvünk bemutatója vetítéssel, madárhangokkal és sok-sok zenével. Várunk benneteket a MOM-ba! Jegyek kaphatók a Kaláka Zeneboltban, vagy online: a jegy.hu-n


Dátum: 2016-08-18 12:19:39

Pocakos koncert

 Pocakos koncert

Koncert Gryllus Dorkával és Malek Andreával, születendő gyerekekkel és szüleikkel Kalákában. Erre a hagyományteremtő estre azokat a kisbabákat várjuk, erre az alkalomra összeállított műsorral, akik még a mamájuk pocakjában laknak. Eddig a Kányádi Sándor bácsitól tanult mondatot idéztük közönségünk életkoráról: "Karon-ülőtől botra-támaszkodóig". Most bővül a kör, erre a koncertre gyereket várókat hívunk, abban a reménységben, hogy a pocaklakók is örömüket lelik a beszűrődő muzsikában, költészetben. Kodály Zoltán mondta, hogy a gyerekek zenei nevelését kilenc hónappal megszületésük előtt kell elkezdeni. Itt a ragyogó alkalom! Az est kezdő perceiben neves szakemberek, Andrek Andrea (perinatális pszichológus, haptoterapeuta) és dr. Bálint Sándor (szülész-nőgyógyász és pszichoterapeuta szakorvos) gondolatait hallhatjuk. Közreműködik: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Dorka, Gryllus Vilmos, Malek Andrea, Radványi Balázs


Dátum: 2016-08-18 12:19:48

Kaláka - József Attila

 Kaláka - József Attila

Elkezdtük a sokak által számon kért régi adósságunk törlesztését, stúdióban József Attila CD-t veszünk fel.

Ezzel az albummal szeretné a kiadó újra lendületbe hozni a Hangzó Helikon sorozatot, ami két éve, a 25. könyv megjelenése után megszakadt. Talán Új Hangzó Helikonnak kellene hívni a folytatást. (akinek jobb címötlete van, írja meg!)


Dátum: 2016-08-18 12:18:43

"Szívem zsong a szép szavaktól"

A Kaláka 1969-ben alakult. Dalaikban a kezdetektől költemények szólalnak meg. A 45. jubileumra készülve lista készült a költőkről, akik verseit a Kaláka tagjai énekelték. Háromszáz felett állt meg a sor. Folytatva a statisztikákat: több mint ezer dal, és több mint tízezer koncert. Harminc lemez, ami megjelent, negyven ország, ahol Kaláka koncert volt. A számos elismerés közül a legrangosabbak a Kossuth- díj, a Prima Primissima, Magyar Örökség díj.


A 45. jubileumra több koncertet is adnak, ezek közül kiemelkedik az összeállítás, amit 2014. október 31-én láthat a közönség a Művészetek Palotája Bartók termében.
16 órakor az együttes tagjai, Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs gyerekeknek énekelnek, bemutatják a Kaláka legújabb gyereklemezét, a mai erdélyi költők verseire írt Ragyog a mindenség album dalait, utána felcsendülnek a régebbi, sokak által szeretett gyerekdalok.


19.30-kor kezdődik az esti koncert Szívem zsong a szép szavaktól címmel. Az első rész vendégei lesznek a Kodály iskola tanulói (ennek az iskolának elődjében, a Lórántffy utcai ének-zeneiben tanultak anno a Kaláka tagjai), Ferenczi György és a Rackajam, akikkel már több közös koncertet adott a Kaláka, hozzájuk csatlakozik Tátrai Tibor, a kiváló gitáros, akivel most fognak először közösen muzsikálni.


A második rész igazi meglepetéssel kezdődik: Cakó Ferenc homokanimációt készít Kaláka kompozíciókra. Aztán jönnek a korábbi Kaláka tagok, Huzella Péter, Mikó István, felidézve a régebbi idők sikereit. A Koncert végének vendége Sebestyén Márta lesz, akivel így már heten fognak együtt énekelni.


Dátum: 2016-08-18 12:21:06