Kaláka koncert a Marczin

 Kaláka koncert a Marczin

Kaláka, mint mindig, a hónap utolsó szombatján.
Kaláka, mint eddig még sosem a Marczin.
Barátságuk Ferenczi Györggyel és a Rackajam-mel nem új keletű, hiszen – többek között – éppen egy évvel ezelőtt közös koncerttel ünnepelték Vilmos 60. születésnapját.


Dátum: 2016-08-18 12:28:43

Bestiárium

 Bestiárium

Haris László és Szemadám György kiállítása.
Megnyitó: 2012. október 27. 11 óra, Állatkert - Kisszikla.

Mi is ott leszünk.


Dátum: 2016-08-18 12:28:47

Kaláka Versudvar

 Kaláka Versudvar

Íme egy rövid filmecske, ami talán vissaadja az együtt töltött 10 np hangulatát. Várunk visza mindenkit 2013-ban!


Dátum: 2016-08-18 12:29:45

Facebook nyereményjáték

 Facebook nyereményjáték

Kisorsoltuk a 2012-es Kaláka Versudvar Facebook játékának 3 szerencsés nyertesét.

Bővebb információ a videóban.


Dátum: 2016-08-18 12:29:08

Kaláka Versudvar

 Kaláka Versudvar

A Kaláka Versudvar élőhely. Természetes élőhelye a verseknek, daloknak, szavaknak, dallamoknak, ritmusoknak, melyek vígan fickándoznak Tibor gazduram kőből rakott támfalai között, hiszen a lehető legjobban érzik magukat.

A Kaláka együttes 2011-ben, sok-sok kapolcsi fellépéssel háta mögött belecsapott Lackfi János uram és Márta Pista uram tenyerébe, mondván, ezt most megcsináljuk! A vers igenis vásári portéka, adják, vegyék, vigyék, mint a cukrot! Foglyul ejtve könyvben, CD-n, füzetben, noteszben, fejben, fülben, szóban, dúdolásban. Hogy ez így is lett, arra tanúnk az a 10.000 látogató, akik tavaly otthagyták lábnyomaikat az udvar füvén, ott hemperegtek a babzsákokon, ücsörögtek a padokon, ácsorogtak a boros sátornál vagy a remek lepények-fánkok lelőhelyénél. Egyik-másik eseményre 3-400 ember is kíváncsi volt, csüngve fán-falon-kerítésen, villanydróton is talán. A tömegben csíptük el a következő mondatot: „ez a Kaláka Versudvar a legjobb, képzeld, itt még a költőket is megtapsolják”. Hát nem kifordult sarkaiból a világ?

Újfent bebizonyosodott, hogy a költemény nem halott betűsivatag, nem bajusz alatt elmotyogott félénk vallomás, nem is kötelező oskolai-ünnepi sületlenség, mellyel a tanulóifjúság lelkét nyomorítják. A magyar vers lélek és élet, harc és szerelem, hiszti és örömködés, bú és szilajság, egyszóval afféle emberi dolog. És ha muzsikusok kezére kerül, képes visszatalálni szülő dallamaihoz, a fültől fülig lebegő emberi hanghoz, mely vigyázva hordozza, kibontja, kiteljesíti, szétteríti az égen. Sok-sok príma zenész táncoltat, zsongít, borzongat, hökkent és ámít majd bennünket idén is, és lesznek élő költők, halott költők, szabadságharcos költők, iszákos költők, szerelmes költők, sületlen költők. No meg ropogósra sült látványköltemények, melyek csak itt, csak most, a közönség szeme láttára, az általa ismert melódiára, az általa megadott szavakból születnek.

Lesz bábozás, színészkedés, gyerekes és felnőttes mulatságok, ezer fura hangszer körhintája, érdemes lesz leülni, leheveredni, koncertre-felolvasásra fülelni, felhőket nézni, napon sütkérezni, megfeledkezni mindarról, ami nem vers, ami nem zene, ami nem kisüstivé lepárolt élet.

Szeretettel várnak mindenkit a házigazdák: a Kaláka együttes és Lackfi János

Bővebb információért és napi programért keresse fel a Kaláka Versudvar honlapját!


Dátum: 2016-08-18 12:29:50

Nyári Szünet

 Nyári Szünet

Kedves mindannyian!
A nyár első részének koncertjei után szabadságra mentünk,legközelebb a Kaláka Versudvarban Kapolcson muzsikálunk július 27-augusztus 5-ig. Részletek a www.kalakaversudvar.hu honlapon valamint a Kaláka Versudvar facebook oldalán hamarosan!


Dátum: 2016-08-18 12:30:43

Szálláshely kereső

 Szálláshely kereső

A Fatemplom Ünnepére érkezők számára kis segítséget szeretnénk nyújtani, hol is keressenek szállást. Magyarföldön sajnos még nincs szálláshely, de a környező falvakban se szeri, se száma a vendégházaknak, fogadóknak.

Böngésszenek a http://www.orseg.hu/szallas oldalon kedvükre, bizonyára találnak megfelelő ajánlatot.


Dátum: 2016-08-18 12:37:46